16 i 17 de Novembre



dilluns, 26 d’octubre del 2009

GASTRONOMIA DEL TOGO

El Togo té una gastronomia senzilla però que pot ser molt i molt bona per l’excel•lent qualitat dels productes que utilitzen en els seus plats.
La carn i el peix són la base de la gastronomia Togolesa. Els peixos poden ser d’aigua dolça o salada, i es solen servir fets a la graella però també acompanyats de salsa, vegetals, arròs o blat de moro.

Això mateix passa amb la carn, principalment de vaca, ovella, cabra o porc.

Entre els plats més típics destaquen :

El Waiche, que és arròs barrejat amb mongetes. També es pot dir Ayi molou, que és la llengua auna. De totes maneres, tothom ho coneix amb el primer nom... fins i tot els ghanesos que viuen a la frontera també diuen waiche.

L’Igname, és un tubercle molt llarg i gran característic del Togo que pot servir per fer fufu (pasta) tot i que també es serveix com a aliment sol...

La Mutsella (peix amb verdures i espècies), el vekumé (pollastre picant), gboma (marisc amb espinacs), etc. També són plats molt destacats de la seva gastronomia.

Els postres normalment són: fruita i dolços de coco o cacao.

Destaca també per beure el cafè, el tchoucoutou (cervesa de mill) o el vi de palma.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada